FINALITZAT el curs "El paper de la dona a la cooperació al desenvolupament. Construïm societats igualitàries".

 

Dones i homes de totes les societats han començat un camí sense retorn, un camí basat en la defensa del paper que tenen les dones com a protagonistes en la construcció d’un món millor. Un camí de reivindicacions d’igualtat per a que les dones puguen “habitar” l’espai de presa de decisions i d’implicació, creació i participación per a millorar la vida de la gent des de la justícia i la solidaritat internacional.

Desterrar els tòpics i prejudicis envers la situació de la dona en els països empobrits i apropar-se a les dones que lideren els col·lectius i les organitzacions que treballen colze a colze amb Assemblea de Cooperació per la Pau per introduir el canvi en els seus contextos és l’objectiu principal d’este curs.

Sapigues que pots seguir forman-te amb la resta de cursos que posem al teu abast en aquest projecte. Clica sobre l’enllaç per a conèixer-los.

Dins del projecte Conectem societats, Construïm ciutadania realitzem el curs “El paper de la dona a la cooperació al desenvolupament. Construïm societats igualitàries” que et permetrà conèixer quin és el rol que juguen les dones en els projectes de cooperació que Assemblea de Cooperació per la Pau executa en països com Tunísia, Palestina o El Salvador.

 • Qui pot inscriure’s a este curs? Qualsevol persona interessada en apropar-se al món de la cooperació internacional i fer-ho des del treball i els projectes que realitza Assemblea de Cooperació per la Pau en països com Tunísia, Palestina o El Salvador.   
 • Quin cost té el curs? El curs té un cost de 20€. Si estàs interessat/da en realitzar els quatre cursos d’este projecte, tens un descompte. Sols pagaràs 50€ per les quatre formacions.
 • Vols incriure’t al curs? Escriu-nos al correu electrònic paisvalencia@acpp.com dient-nos el teu nom i la formació a la que et vols inscriure (el nom del curs). En cas que vulgues inscriure’t a les 4 formacions, indica’ns això. Et respondrem amb la reserva i el número de compte per a que pugues fer la transferència per a pagar el curs o tot el cicle formatiu i confirmar, així, la teua inscripció.

Curs Gènere en desenvolupament ACPP

Contingut del Curs “El paper de la dona a la cooperació al desenvolupament. Construïm societats igualitàries” 

El curs té una durada de 8 hores, 4 hores durant dos vesprades.

El curs té com a objectiu desterrar els tòpics i prejudicis envers la situació de la dona en els països empobrits i apropar-se a les dones que lideren els col·lectius i les organitzacions que treballen colze a colze amb Assemblea de Cooperació per la Pau per introduir el canvi en els seus contextos.

Per fer-ho, es planteja una aproximació introductòria al paper de la dona en els projectes de cooperació internacional al desenvolupament i a l’enfocament de gènere en desenvolupament (GED).

L’estratègia GED planteja el treball per a superar la subordinació de les dones en els models de desenvolupament i basa les seues intervencions, no en les dones, sino en les relacions desigualts entre homes i dones. En altres paraules, proposa aconseguir una distribució més equitativa d’activitats, expectatives i oportunitats entre dones i homes, reestructurant les relacions de poder entre gèneres, dissenyant models de desenvolupament integrals, democràtics i sostenibles i promovent una transformació social real, generant debats democràtics i incorporant als grups destinataris, no solament al personal expert, en el procés de disseny d’un model de desenvolupament equitatiu i sostenible.

Un cop feta l’aproximació a l’enfocament GED, s’analitza com s’aplica, des del treball i l’experiència d’Assemblea de Cooperació per la Pau per acabar concretant-ho amb diversos exemples reals de projectes de cooperació internacional al desenvolupament que treballen la promoció de la igualtat de gènere i la lluita contra la violència de gènere. 

Participació d'una experta en gènere valenciana. 

Al curs intervindrà l'experta en gènere valenciana Ana Fornés per apropar-nos al recorregut històric del moviment feminista en l'àmbit de la cooperació i l'enfocament de gènere en desenvolupament.  

Participació de 2 expertes en gènere del Salvador (Centro-amèrica). 

Per a la formació comptarem amb dos representants d’organitzacions feministes de El Salvador amb una sòlida experiència coordinació de projectes de cooperació al desenvolupament que treballen en la promoció de la igualtat de gènere, contra la violència de gènere i per legalitzar l’avortament a El Salvador en determinats supòsits.

Elles són:

 •  Vilma Vaquerano, de la Organización de Mujeres Salvadoreñas por la Paz (ORMUSA
 •  Sara Garcia, de la Agrupación Ciudadana por la Despenalización del Aborto del Salvador. 

Amb elles compartirem informació sobre la tasca que realitzen les seues organitzacions al país centro-americà en matèria de promoció de la igualtat, treball contra la violència de gènere i treball i sensibilització en matèria de salut sexual i reproductiva. 

Estructura del curs:

 1. El paper de la dona en la cooperació internacional al desenvolupament.
 2. Enfocament de Gènere en Desenvolupament (GED).
 3. L’estratègia d’ACPP: la promoció de la igualtat de gènere com a transversalitat.
 4. Projectes d’ACPP amb organitzacions locals del sud liderades per dones.
 5. Aproximació al treball d’ORMUSA en El Salvador amb la intervenció d’una representant d’aquesta organització.
 6. Aproximació al treball de l’Agrupación Ciutadana por la Despenalización del Aborto en El Salvador amb la intervenció d’una representant d’aquesta organització.

 

Calendari del curs: 

DATA

SALA

HORARI

11/05/2017

Sala Seminari Rector Peset

16:30 - 20:30

12/05/2017

Sala Seminari Rector Peset

16:30 - 20:30

 

Com pots inscriure't? 

Telefona'ns al 963 51 12 63 o escriu-nos al mail paisvalencia@acpp.com donant-nos el teu nom i el nom del curs sobre el que estàs interessat/da. 

Et respondrem al correu confirmant-te la preserva i donant-te el número de compte al que cal que faces una transferència de 20€ per al pagament del curs. 

 

I si et quedes amb ganes de més, sapigues que pots seguir forman-te amb la resta de cursos que posem al teu abast en aquest projecte. Clica sobre l’enllaç per a conèixer-los tots.